Geschiedenis van Eurofit2019-01-02T15:45:50+01:00

Het ontstaan van Eurofit Zolder

Jesus Lopez Gonzalez

JESUS LOPEZ GONZALEZDe grote bezieler en oprichter van Eurofit Zolder was Jesus Lopez Gonzalez. Gebeten door de fitnessmicrobe ging hij einde juni 1993, na zijn studies regentaat LO, op zoek naar een geschikt pand om zijn ultieme droom waar te maken: een eigen fitnesszaak. In december van hetzelfde jaar vond hij wat hij zocht: 130 vierkante meter op de Inakker in Zolder. Samen met zijn vriendin Vroni Denys en beide vaders gingen ze naarstig aan het werk. In maart 1994 was het dan zo ver: Eurofit Zolder zag het levenslicht. De droom van Jesus ging in vervulling.
Vanaf dag 1 was het een succes. Door zijn charisma en vlotheid werd Jesus een begrip. Men ging niet trainen bij Eurofit maar men ging trainen bij Jesus. Ondanks dat Zolder een klein dorp is, bleef Eurofit jaar na jaar groeien, met als absolute hoogtepunt in 2002. De zaak breidde met maar liefst 730 vierkante meter uit. Er werd geregeld geïnvesteerd in nieuwe toestellen en er kwamen groepslessen bij.

Het noodlot slaat toe

Helaas stond het succes van Eurofit in schril contrast met het privéleven van Vroni en Jesus. In 2007 wordt Jesus namelijk erg ziek. Na vele onderzoeken volgt het harde verdict: Jesus heeft nog maar 6 maanden te leven. Hij overlijdt op 26 februari 2008. Voor het eerst in 14 jaar sluit Eurofit zijn deuren.
Met de hulp van personeel en klanten zet Vroni Jesus’ droom verder maar na 8 jaar vindt ze dat het tijd wordt voor iets nieuws.

Erhan & Claudia

ERHAN-AY-smallVroni vond in Erhan en Claudia de ideale opvolgers om Eurofit over te nemen. In 2016 nemen zij definitief de kettlebell over.

 

Erhan is een gecertificeerd ‘personal trainer’ en is in het bezit van het diploma ‘NASM International Certified Personal Trainer. Dit certificaat is wereldwijd erkend, het is de eerste en enige Personal Training Opleiding in België die voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen (EQF).

Het voortbestaan van Jesus’ droom lijkt zo alvast een hele tijd verzekerd.

Uit de oude doos

Bij het opruimen vond Vroni nog twee leuke artikels over Eurofit en een flyer ‘Memorial Jesus Lopez’. Deze wilden we je niet onthouden. Veel leesplezier.