Core2019-01-02T15:45:53+01:00

Project Description

Coretraining

Als we het over “Core-Training” hebben, dan zijn dat oefeningen die onze romp (rug, buik en bekken) stabieler en sterker maken. De romp is het centrum voor het bewegen en verplaatsen van ons lichaam. Vast staat dat het lichaamszwaartepunt er is gezeteld en dat ons middel dus zowel stabiliteit als ook mobiliteit moet bieden.

Veel sporters trainen hun buikspieren al omdat ze dit lichaamsdeel graag plat en gespierd willen hebben. Het effect van deze oefeningen is daarom vaak letterlijk oppervlakkig. De spieren die dieper in de rom liggen worden er niet of te weinig mee getraind.
De oplossing: doelgerichte core-training.

Zowel gevorderde sporters als ook personen die tot nu toe weinig of niets aan sport gedaan hebben, zullen baat hebben bij regelmatige core-oefeningen. Onderrug klachten kunnen worden verminderd, de houding en zelfs de darmwerking gaan verbeteren en het middel van het lichaam wordt strakker.
Kortom, core-training, bij voorkeur in combinatie met algemene conditie training, zou al voldoende zijn om de lichamelijke fitheid, belastbaarheid in het dagelijks leven en een goed lichaamsgevoel tot een hoge leeftijd te waarborgen.